Herfstwandeling donderdag 3 oktober 2019

Samen op Te Gekke Veertocht :                    Dat voelt goed !

 Van 1 t/m 10 oktober 2019 is er de week van de Te Gekke Veertochten, een initiatief van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Zeg maar de Vlaamse Versie van de Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober 2019, een idee van de World Health Organization. Meer info vind je op www.samenveerkrachtig.be (activiteiten : te gekke veertochten)

Het thema van de 10-daagse is “Samen Veerkrachtig”.

Ook wij, De Mijnlamp, doen mee met dit initiatief.  Boost daarom je veerkracht op donderdag 3 oktober 2019 tijdens onze Herfstwandeling. ( er is een ruime parking voorzien !)

Samen bewegen een wondermiddel? Da’s misschien een beetje overdreven. Maar wat we wel weten is dat je tijdens de wandeling fijne gesprekken kan hebben met vrienden of familie. Zodat je zorgen even van de baan zijn en je er weer tegenaan kunt.

Daarom beste leden roepen we iedereen op om op donderdag 3/10/2019 deel te in je eentje, of beter nog : samen met vrienden of familie aan onze Herfstwandeling die mee deel uitmaakt van de Te Gekke Veertochten.

Wist je dat…

een fikse wandeling je meer energie geeft…

…veerkracht het vermogen is om door te zetten…                                                                   

…bewegen je veerkracht versterkt, zodat je beter om kan gaan met stress en tegenslag…

…je met een verkwikkende wandeling werkt aan je geestelijke gezondheid…

…een wandeltocht geen sportwedstrijd is, integendeel. Maak tijd om te vertragen.    Wie traag beweegt ziet meer. Zet je zintuigen op scherp. Van een verkoelend briesje tot een veelkleurige bloem of die heerlijke bosgeur… Een wandeltocht is een feest voor al je zintuigen : zien, ruiken, voelen, horen,…

                    Geef jezelf een applausje. Ook dit doet wonderen !

 

 

LUS VAN HET ZWARTE GOUD 15 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus organiseren we onze 5de wandeltocht van  2019.  Je kan kiezen tussen 4 afstanden ( 4-7-12-20 km).  Het vertrek is voorzien tussen 6.00u en 15.00u aan de VIP-kantine Mijnstadion (Stadionlaan 1, Beringen-Mijn).

De 4 km gaat langs de St-Theodardus kathedraal, de mijncité , het TODI duikcenter,  het be-MINE winkelcentrum, het casino en het kioskplein

Doe je de 7 km dan wandel je langs de St-Theodaedus kathedraal , door de mijncité en langs de spoorlijn naar de controle in Beverlo ( Neaniaszaal). Daarna wandel je door de bossen van Genemeer, over de mijnterril , via het kioskplein naar de aankomst/start.

Op de 12 km volg je eerst een nieuw stuk wandelpad over de oude spoorbedding. Vervolgens door de bossen van de Ulfort , verder via de cité langs de spoorlijn naar de controle in Beverlo (Neaniaszaal). Na de controle wandel je door de bossen van Genemeer en over de mijnterril. Je passeert et TODI duikcenter. En via het kioskplein stap je naar de aankomst/start.

Voor de 21 km volg je het parcours van de 12 km. Aan de controle maak je een lus van 8,5 km via de St-Maartenberg richting de bossen van Geneberg. Door de bossen van het Binnenveld en het Eindeken kom je terug op de controle. Daarna volg je terug hetzelfde parcours als de 12 km naar de aankomst/start.

Voor meer info ?   Maurice Engelen (voorzitter)  0473 21 02 53

Iedereen van harte welkom !

 

 

Zomertocht 15 juni 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 vertrekken er vanuit de St-Antoniusgilde te Korspel-Beverlo        4 wandelingen. Je kan kiezen tussen 4-7-13 of 23 km.                                                                           Je wandelt door bosrijk gebied en over verharde wegen. Er is de mogelijkheid om over de mijnterril te wandelen.

Het vertrek is voorzien tussen 6.00u en 15.00u

Meer info ?  Maurice Engelen (voorzitter)  0473 21 02 53

Iedereen is van harte welkom

 

SINT-BRIGIDATOCHT TE KOERSEL op zondag 5 mei 2019

-4 km: wandeling langs rustige wijken en door de dorpskern van Koersel

-7,5 km: met rustpost , rustige wijken en korte stukjes bos

-12 km: rustige wijken, langs de kabbelende Helderbeek, en door de blauwbesplantages met een lus van 5 km bos

-16 km: de 7,5 km en een lus van 8,4 km door de bossen van Koersels Kapelleke

-20,5 km: de 12 km met een van lus 8,4km (lus vooral door de bossen van het fonteintje)Vanaf 10km is er altijd een controlepost (rust) voorzien.

Iedereen van harte welkom.  Meer info? Maurice Engelen 0473/210 253

LENTETOCHT DE SCHANS Beverlo op zaterdag 23 maart 2019

Een lentewandeling doorheen Beverlo en Korspel. Er worden 5 wandelroutes uitgestippeld:

-4 km :De 4 km vertrekt richting St-Lambertuskerk, passeert dan de sporthal en park. Via De Kardijk maken we een ommetje naar de St Maartenberg en wandelen langs het kerkhof terug naar de aankomst.

-7 km : De 7 vertrekt langs de St-Lambertuskerk, gaat richting de watertoren en via de voetbalvelden van red star komen we aan de controle. We passeren enkele wijken in Korspel en maken de doorsteek langs de Waterstraatbeek naar de St Maartenberg. Via een rustige weg langs het kerkhof terug naar de aankomst.

-12 km: De 12 volgt deels de 7 km , vanaf het spoor gaan we door de bossen van Genemeer naar de controle. Daarna maken we een ommetje langs de St Maartenberg. Via een smal wegeltje langs de Natte Driehoek steken we door naar de bossen van Geneberg om zo terug bij de aankomst uit te komen.

-20 km: De 20 volgt het parkoer van de 12 km. Vanaf de controle te Korspel maken zij een lus van 8 km richting Staleikerheide, langs het militair domein en boven Stal terug naar de controle.

-15 km: Men volgt de 7 km tot de controle. Van daaruit de lus 8 km ( 20 – 1x) om dan via de 7 km terug naar de aankomst te wandelen.

Meer info bij de voorzitter, Maurice Engelen, op het nummer 0473/21 02 53

Iedereen is van harte welkom!

Winterwandeling in Beverlo en omgeving op zondag 27 januari 2019

Op zondag 27 januari 2019 vertrekken er vanuit het parochiecentrum De Schans (Bivakstraat z/n) in Beverlof 4 wandeltochten. De wandelingen lopen door het Binneveld  in Beverlo, de bossen van Gerhees in Ham en van Immert in Heppen. Het grootste deel van de wandelingen, zo’ 95%,  kan je in de mooie natuur doorbrengen. Uitzondering hierop is de kortste wandeling van 4km.

Er worden 4 routes uitgestippeld, namelijk van 4, 6, 12 en 20 kilometer.

Het vertrek is voorzien vanaf 7u s’morgens.

Vorig jaar namen  bijna 1400 mensen deel aan de Winterwandeling

Meer info?

Maurice Engelen (voorzitter):     0473/ 21 02 53 of  011/ 34 43 36

Iedereen is hartelijk welgekomen. Graag ontvangen we ook de Nordic wandelaars!